Poble Vell - Corbera d'Ebre Visual LightBox Gallery generated by VisualLightBox.com

 

 

Abecedari de la Llibertat - Monument a la Pau

 

Plànol     Diapositives

 

A

A

B

B

C

C

D

D

E

E

F

F

G

G

H

H

I

I

J

J

K

K

L

L

LL

LL

M

M

ÑÇ

ÑÇ

NO

NO

P

P

Q

Q

R

R

S

S

T

T

U

U

V

V

W

W

X

X

Y

Y

Z

Z

 

L'Abecedari de la Llibertat és el resultat d'un treball col.lectiu que es va portar a terme al Poble Vell de Corbera d'Ebre l'any 1995, i està format per vint-i-vuit obres que representen el conjunt de l'abecedari.

De la mateixa manera que les lletres necessiten combinar-se per formar paraules i idees, els éssers humans necessitem ajudar-nos i treballar junts perquè, amb la petita col.laboració de tots, es pugui assolir el gran objectiu amb el que estem compromesos: l'articulació d'una societat més justa per a tots.

El fil conductor de l'obra és simple, però bàsic pel progrés humà: les paraules han d'estar sempre per damunt de la força, i les lletres són la base de les paraules que han de servir per entendre's i cooperar. Basant-se en aquesta idea, vint-i-cinc artistes amb voluntat de treballar en comú per la pau i la justícia varen crear «L'Abecedari de la Llibertat» i avui les obres que el componen estan instal.lades al Poble Vell de Corbera d'Ebre.

L'any 1997 diversos escriptors i poetes van posar la paraula a les lletres de l'Abecedari, acompanyant les escultures. El resultat de tot el conjunt es va anomenar «L'Abecedari de la Llibertat - Missatge Escrit».

 

 

Abecedari de la Llibertat - Missatge escrit

 

L'abecedari de la Llibertat - Missatge Escrit també és una mostra fotogràfica, que s'ha ensenyat en diversos llocs, com Barcelona, Tarragona, Reus i Maó.
L'exposició consta de 32 plafons 50x70 cm emmarcats en vidre. Pot anar acompanyada amb fotografies de Corbera d'Ebre d'abans i durant la Batalla de l'Ebre. Està a disposició de qualsevol entitat cívica o Ajuntament que estigui interessat en demanar-la.

Aquesta exposició té un cost de econòmic de desplaçament i muntatge. Si desitgeu més informació poseu-vos en contacte amb l'Associació del Poble Vell.

 Poble Vell - Corbera d'Ebre Visual LightBox Gallery generated by VisualLightBox.com