Poble Vell - Corbera d'Ebre Visual LightBox Gallery generated by VisualLightBox.com

 

 

Rehabilitació

El Govern destina 253.000 € al Poble Vell de Corbera d'Ebre per preservar-ne les runes i evitar-ne la degradació.

El Consell Executiu ha donat llum verda als 253.598,88 euros que el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) té previst invertir en la consolidació del Poble Vell de Corbera d’Ebre (Terra Alta). Els treballs consistiran en obres per preservar-ne les runes i evitar-ne la degradació a causa del vent, la pluja o les temperatures. Amb aquest conveni el Poble Vell es converteix en un nou espai del COMEBE, cosa que possibilita aquesta inversió.
El COMEBE és el consorci que té com a objectiu recuperar i difondre la memòria històrica de la Batalla de l’Ebre.

Pla Director - Poble Vell

 

Aquest document té com a objectiu establir un marc d’actuacions per a la preservació del Poble Vell i la seva posada en valor mitjançant l’explicació de la seva història durant el segle XX –abans, durant i després de la Guerra Civil–, amb la població com a protagonista.

Aquest projecte ha estat encarregat per l’Ajuntament de Corbera d’Ebre, tot i que els darrers anys ja s'hi han fet algunes intervencions i actuacions de rehabilitació per a la preservació del Poble Vell.

El podeu veure en PDF aquí.

 

calcec

Cal Sec

S’estan fent diverses actuacions per consolidar la casa de Cal Sec i en un futur proper podrà ser visitada.

 
calmetget

Cal Metget

Rehabilitació de la teulada i altres espais de dins la casa.

1

Nou paviment a l'església

S’ha col•locat un nou paviment. Els treballs han permès enrajolar tota l’església. Aquesta actuació s’ha realitzat gràcies a l’ajuda de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Corbera d’Ebre i l’Associació del Poble Vell.

 
cob1

Església de Sant Pere

Diverses actuacions de consolidació han fet possible que es pugui visitar l’Església de Sant Pere, ara convertida en espai cultural. També es pot pujar al campanar i gaudir d'un mirador incomparable.

camp4

Rehabilitació del campanar

A finals del 2007 van finalitzar les tasques de la segona fase de restauració del campanar de l'església de Sant Pere.

 
exc1

Excavacions al Poble Vell

Els darrers anys, diversos camps de treball han treballat per la recuperació d'alguns indrets del Poble Vell. A partir de les restes materials localitzades i les estructures soterrades que encara restaven s'ha pogut reconstruir diferents espais.

església

Neteja a l'església de Sant Pere

Dintre de l'església de Sant Pere s'ha treballat en la neteja d'una part de les parets. Aquest espai es fa servir per acollir exposicions, concerts o qualsevol acte cultural que requereixi d'aquest lloc tant emblemàtic.

 
cons

Obres de consolidació

Des dels darrers mesos de l'any 2007 al Poble Vell s'han fet tasques de consolidació de murs, empedrat del carrer Pinyeres i arranjament a l'entorn de la Plaça de Sant Pere.

 

 

Els arquitectes que han fet els diferents projectes de rehabilitació de l'església de Sant Pere són:

- Ferran Vizoso (web Ferran) - Núria Bordas       - Jordi Garriga - David García ( 1ª fase )

Es va donar a l'església vella un nou i segur espai públic multifuncional. Aquesta consolidació del recinte dóna l'església de nou a la gent del poble.

Fotos - Rehabilitació coberta de l'església

    




Poble Vell - Corbera d'Ebre Visual LightBox Gallery generated by VisualLightBox.com