Poble Vell - Corbera d'Ebre Visual LightBox Gallery generated by VisualLightBox.com

 

 

LL

LL Carles Peña / Plaque de fer - 2m x 1,50m

El mot pau ha estat invocat des de sempre. Aquest concepte, aquest desig i aquesta consigna han estat invocats des de sempre. I en totes les llengües i per totes les persones, de qualsevol civilització, edat i condició.

Sabem que, malgrat tot, no ha estat suficient. S'han produït violacions flagrants, reiteracions lacerants per tot arreu. És una evidència abassegadora i que per la seva dimensió ha de preocupar i, fins i tot, desencoratjar.

No s'ha de perdre, però, l'esperança. Cal fer el cor fort i seguir el combat ideològic i de concienciació cívica. Per això hem de començar no solament a reivindicar la pau com una idea abstracta, sinó com una realitat sòlida i permanent. I hem de recolzar aquest Abecedari de la Llibertat que ha tingut la pensada d'enlairar a Corbera d'Ebre, una forma artística, física i tangible de conjugar la pau amb totes les lletres de que consta el nostre abecedari.

Així doncs, la «LL», que és la que m'ha estat assignada, considero que ha de contenir la idea de lluita. Així doncs: LLUITAR PER LA PAU, un concepte actiu i beligerant, que ha de contrastar, crec, amb els que han defensat el compromís passiu amb la pau. La pràctica i la Història han demostrat, per desgràcia, que s'ha de menester quelcom més que fer la resistència passiva de la no violència: s'ha de LLUITAR PER LA PAU.

 

Lluís Permanyer
Poble Vell - Corbera d'Ebre Visual LightBox Gallery generated by VisualLightBox.com